keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

2 kuukautta

Kuunsäde täytti toissapäivänä 2 kuukautta. Mihin tuo aika oikein kuluu? Ja eilen oli sitten neuvola ja minulla jälkitarkastus.

Kuunsäteen mitat olivat 5940 g ja 61 cm. Ei ole siis ihme, että vaatteet alkavat käydä pieniksi. 62-cm vaatteet sopivat vielä, mutta löysempiä vaatteita on helpompi pukea, joten tulee käytettyä jo tuotakin hieman isompaa kokoa. Toisaalta, nyt on kyllä ollut niin lämpimät ilmat, että vaatteita ei juurikaan tarvi. Eilen siivoilin Kuunsäteen vaatelaatikoita ja laskeskelin huolestuneena potkuhousuja ja bodyja. Ei niitä ehdi kaikkia millään käyttää ennen kuin jo käyvät pieniksi. Mitä minulle oikein valehdeltiin ennen vauvan syntymää, että ne puklailevat jatkuvasti ja vaatteita pitää vaihtaa useampaan kertaan päivän aikana.. ei meillä ainakaan. Samaa paitaa voi kevyesti pitää koko päivän, joskus jopa kaksikin. Yleensä se olen kyllä minä suihkuineni, kun Kuunsäteenkin vaatteet sotkin. :-) Eli ei niitä vaatteita NIIN paljon tarvi! Varsinkaan, jos omistaa hyvän pyykkikoneen.

Kuunsäde sai eilisellä neuvolakäynnillä ensimmäisen rotavirus-rokotteen. Toistaiseksi ei ole ollut mitään sivuvaikutuksia havaittavissa. Vähän väsynyt on pikkuinen, mutta varmaan tämä kuumuuskin vaikuttaa. Makuuhuoneen ikkunaan lienee syytä laittaa joku pimennysverho, sillä Kuunsäde on alkanut herätä viideltä aamulla yhdessä auringon kanssa. Minä jotenkin olen kuvitellut, ettei pohjoisikkunoista paista koskaan aurinko, mutta niin se vain näyttää aamutuimaan paistavan. Hohhoi!

Pikku hiljaa alkaa Kuunsäde myös hahmottaa omaa kehoaan. Kädet on jo löytäneet tiensä suuhun, vaikka pahin lussutuskausi taisikin jo mennä parin päivän imemisellä (tai sitten tulee vielä takaisin). Nyt kädet harovat ympäriinsä ja alkavat vähitellen tavoitella tavaroita. Tarttua Kuunsäde ei vielä osaa, mutta selvästi huitoo käsiään tavaroiden suuntaan. Tämän hetkinen suuri rakkaus on makuuhuoneen kattolamppu, joka on juuri sängyn yläpuolella. Sille Kuunsäde juttelee ja naureskelee - hieman jopa flirttailee - herättyään. Myös hönö-Kaaleppi on edelleen suosiossa.

juuri + kuunsäde tasan 9 viikkoa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaah, meidän kaksiviikkoinen neiti kyllä suttaa vaatteita sellaista tahtia, ettei itse meinaa perässä pysyä. Sen bravuuri on kerätä suu täyteen maitoa, ja sitten sylkeä ne maidot sekä itsensä, että äidin päälle. Ja kun en viitsisi vajaita koneellisia pyykkiä pestä, enkä pukea lapsiparkaa ihan kamalan isoihin vaatteisiin, niin piti ihan käydä ostamassa pieniä vaatteita lisää. Nopeastihan nuo käy pieniksi, mutta eiköhän niille vielä käyttäjä löydy :)

juuri kirjoitti...

:-) vaikeaahan tuota vaatetarvetta on ennakoida, varsinkin esikoisen kohdalla. Ja ihania vaatteita on niin paljon, että harmittaa, kun jää nopeasti pieneksi (vaikka itse en ole edes kovin paljon ostellut, vaan lahjaksi on tullut).

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Muistin sinua blogissani (kts. linkki). Muistamisen vastaanottaminen ja jatkaminen täysin vapaaehtoista. :)