keskiviikko 29. elokuuta 2007

pikkuruinen suuri salaisuus

Emme ole kertoneet raskaudestani vielä yhdellekään tutulle, sukulaiselle tai ystävälle. Ainoat, jotka raskaudestani minun ja miehen lisäksi toistaiseksi tietävät, ovat YTHS:n ajanvaraustäti, terveydenhoitaja ja laborantti sekä neuvolan täti - ja heitähän ei lasketa. Emme ole tarkkaan päättäneet, kuinka kauan aiomme pitää tämän suuren salaisuutemme. Olemme kuitenkin ensi viikolla lähdössä parin viikon matkalle, joten ennen sitä emme ainakaan aio paljastuksia tehdä. Voi kuitenkin olla, että emme jaksa ihan siihen maagiseen 12 viikkoon asti odottaa. Jää nähtäväksi.

Ja vaikka emme kertoisikaan, en tiedä kuinka kauan onnistumme tilannetta salailemaan. Eilen kaverimme kävivät kylässä ja ottivat jääkaapista omatoimisesti ruokaa - jääkaapista, missä näkyvästi komeili tölkillinen alkoholitonta olutta. Lisäksi fetasalaattimme fetajuustot olivat yksinään eri kulhossa, sillä en suostunut syömään ulkomaalaista fetaa, vaikka pastöroitua olikin. Sangen epäilyttävää. Muutenkaan en ole ollut mikään lasiinsylkijä, joten olen kuskina ja minulla on antibioottikuuri -tekosyyt eivät pitkälle kanna. Olisi kuitenkin kivempaa kertoa ihmisille kuin se, että he itse oivaltavat.

Huomasin, että en enää pysty vetämään vatsaa sisään niin kuin aiemmin. Sillä tavalla, että kylkiluut näkyvät ja vatsa on kuopalla. Ei vain onnistu, jotain siellä siis jo on. Sikiö on vasta muutaman millimetrin mittainen, mutta kasvava kohtu vie enemmän tilaa. Ulospäin maha ei kuitenkaan vielä pömpötä. :-)

juuri + mukula 5+1

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Moikka, Toverini Raskaudessa!

Samoilla viikoilla mennään, joten käyn kuikkimassa vertaisblogia toistekin. :o)

(En ole vielä aloittanut omaa Odotusblogia, mutta kyllä mä vielä joskus ennen huhtikuuta...)

juuri kirjoitti...

Hei nokkonen, pistähän oma odotusblogisi pystyyn niin tulen vastavierailulle. :-)