perjantai 8. helmikuuta 2008

mamma mia

No niin, viidakko saatiin kesytettyä ja lääkärissä tuli käytyä. Kaikki hyvin. Hemoglobiini oli pikkasen noussut, nyt 117 (kuukausi sitten 112). En kyllä ole ihan joka päivä - enkä ehkä ihan joka toinenkaan - niitä rautapillereitä jaksanut popsia. Valittelin lääkärille uniongelmistani. Nukahdan kyllä sänkyyn mennessä suht helposti, mutta unta kestääkin sitten vain puolisen tuntia. Tämän jälkeen alkaa pyöriskely ja jalkojen levottomuus. Lääkäri kirjoitti reseptin Opamox-nimiselle lääkkeelle, joka auttaa kuulemma nukahtamiseen. Kotona sitten googletin ko. lääkettä ja alkoi hieman epäilyttää. Aiheuttaa mm. riippuvuutta. Noh, niitä olisi tarkoitus ottaa vain satunnaisesti, mutta minusta tuntuu, että taidan jättää kokonaan ottamatta! Ostin sen sijaan kamomilla-teetä. Yrttivalmistehan se on, mutta minusta tuntuu pienemmältä riskiltä kuin tuo lääke. Ja kamomillateetäkin voisi vain silloin tällöin juoda kupillisen.

Mitäs muuta.. sf-mitta oli 28 eli yläkäyrällä. Ei kuitenkaan vielä syytä huoleen. Paino oli 200 g vajaa uudelle kymmenluvulle siirtymisestä. Ajatella, että en ole koskaan painanut näin paljon!!
Mutta ei kuulemma syytä huoleen senkään suhteen. :-) 9 kiloa nyt (jo) tullut lisää painoa.
Mukulan sydänäänet kuuluivat hyvin. Ajattelin ensin, että onpa huono kuuntelulaite, kun pätki koko ajan, mutta lääkäri sanoikin katkosten olevan hikkaa. :-D Voi pientä.

Liitoskivut ovat olleet parina viime päivänä välillä jopa sietämättömän kovia. Keskiviikkona varsinkin meinasi itku päästä, kun piti vääntäytyä liikkeelle. Illalla nivusten hauduttelu kuumavesipullolla auttoi onneksi hieman. Tänään on ollut jo vähän parempi päivä, mutta ei paljon naurattanut vaatekaupan sovituskopissa riisuu-pukee-riisuu-pukee -toimitus. Sain kuitenkin housut ostettua. Paitoja ei sitten enää jaksanutkaan etsiä.

Eilen oli myös ensimmäinen perhevalmennuskertamme. Opimme, että lasta ei sitten saa hylätä eikä hakata. Ja sitä pitää helliä ja suukotella. Ymmärrätte kai tästä, miten hyödylliseksi valmennuksen koimme. Toivottavasti seuraavat kerrat ovat hieman 'fiksumpia' kun käsitellään konkreettisempia asioita kuten suun terveydenhoitoa ja synnytystä. Nähtäväksi jää.

Pakkaus ei ole vieläkään saapunut. :-(

juuri + mukula 28+3

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä!? Ei saa hylätä EIKÄ hakata? Ohoh. Ihan uutta informaatiota. Ehkä ne ensi kerralla kertoo teille synnytyksestä sen, että mistä reiästä lapsen on tarkoitus tulla ulos... :)

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva, jos odottajat laittaisivat blogeihinsa kuukauden tai viikon. :-) Ole iloinen liitoskivuista - paljon huonompi juttu olisi, jos lantio ei avautuisi tarpeeksi. Ja perhevalmennus oli kyllä aika tyhjänpäiväistä ja sinne menevät juuri ne, jotka tietävät jo kaiken. Ne, jotka kohtelevat lastaan huonosti, eivät yleensä mene valmennukseenkaan. Taas pudotaan turvaverkon läpi...

juuri kirjoitti...

Hei Nightvision, olen kyllä tavannut laittaa viikon + päivän tekstin perään. Kuten tässäkin postauksessa on. :-)

Ja onhan toki niillä liitoskivuilla tarkoituksensa. Ei vain paljon naurata siinä vaiheessa, kun ei pääse liikkumaan niiden takia.