maanantai 7. huhtikuuta 2008

vierailulla viidakossa

Nyt aletaan elellä jännittäviä aikoja. Tiistaina tulee 37 viikkoa täyteen (vaikkakin neuvolan laskujen mukaan jo maanantaina). Tämä tarkoittaa sitä, että laskettuun aikaan on enää kolme viikkoa, ja vaikka menisi ylikin tuosta, niin viimeistään viiden viikon päästä voi odotella Mukulaa ulos masusta.

Alkaa hieman jännittää. Vaikka vaatteet on jo pesty, sänky laitettu ja suurimmat hankinnat on jo tehty, niin ollaanko tässä sittenkään vielä ihan valmiita. Kyseessä on kuitenkin monen vuoden urakka, johon ollaan ryhtymässä. Peruahan ei enää voi (enkä haluaisikaan), mutta silti mietityttää, että jäikö/jääkö jotain tekemättä. Mutta pakko kai se on joskus tähänkin tuntemattomaan hypätä. Toisaalta harmittaa, kun tämä ensimmäinen raskaus alkaa olla loppusuoralla. Luultavasti tämän jälkeen tulevat raskaudet eivät tule tuntumaan samalta. Nyt on kuitenkin elänyt jotain aivan erikoista aikaa.

Huomenna (tai kellon mukaan jo tänään) on neuvolalääkäri. Sitä varten piti taas teroitella viidakkoveitset ja käydä urheasti pusikon kimppuun. Olihan se aikamoista akrobatiaa, ja lopputuloksesta ei oikein ole tietoa, kun piti ihan käsikopelolla mennä. Toivottavasti ei ole kovin nirhityn näköistä jälkeä. Hahaa! Jännittää myös lääkärin tuomio avautumisen tilanteesta ja muusta vastaavasta. Että voiko Mukulaa odotella syntyväksi lähiaikoina vai mennäänkö helposti lasketulle ajalle ja ylikin. Muutamina päivinä on supistellut jo melko lupaavan tuntoisesti. Etenkin jo on joutunut yhtään liikkumaan. Perjantaina piipahdin pikaisesti syntymäpäivälahjaostoksilla ja tuntui kyllä, että 15 minuttiakin kaupassa kävelyä on aivan riittävästi. Huhhuh!

Pitäisi vielä ostaa saippuaa hahtuvahousujen huovuttamista varten. Saakohan sitä ihan tuosta lähikaupasta?

Mutta tulen huomenna kertoilemaan lisää lääkärikäynnin jälkeen.

juuri+mukula 36+6

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loppu alkaa sinullakin häämöttää, jee. Itse kuvittelin noilla viikoilla, että meidän Pompo syntyy ihan kohta. Varsinkin, kun neuvolalääkäri sanoi paikkojen olevan kypsät ja antoi kasan neuvoja mitä pitäisi tehdä jos vauva lähtisi syntymään (oli perätilassa silloin). Noh, nyt on viikkoja kasassa 40+1 ja yhdessä paketissa ollaan. Kunpa vain osaisi nauttia näistä viimeisistä hetkistä ilman lasta, mutta kun niin kovasti odottaa, että saa kauan odotetun pienokaisen syliinsä.

Tsemppiä loppuodotukseen!

ps. Ihan mäntysuopa on hyvää huovuttamiseen, sitä ainakin luulisi löytyvän lähikaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Mä jo mietin, että oletkohan jo synnyttämässä, kun susta ei ole mitään vähään aikaan kuulunut. Hyvää loppuodotusta!

juuri kirjoitti...

joku marseille-saippua pitäisi olla hyvää noiden hahtuvien pesuun, en tiedä käykö sama sitten huovuttamiseenkin. Pitää vielä tutkia ohjeita. Mäntysuopaa kyllä löytyy, mutta jääköhän siitä melko voimakas tuoksu?

Niin ja enhän minä vielä synnyttämässä toki. Vaikka kovasti olisi kiva jo saada vaavi syliin. :-)