tiistai 25. syyskuuta 2007

ultraan

Varasin tänään ajan yksityiselle puolelle ultraan. Ajan sain jo huomiselle, mikä sinänsä harmittaa hieman, sillä mies lähtee työmatkalle, eikä siis pääse mukaan. Täti kuitekin lupasi, että saan kuvia mukaan ja ilmeisesti jonkinmoisen cd-levynkin (kun kerran voi sitten kotikoneelta katsella), että on jotain todistusaineistoa miehellekin näytettäväksi. Toivottavasti nyt vain kaikki on hyvin.

Harmittaa kun kunnallinen terveydenhoito ei täällä tarjoa kuin yhden ultran (rakenne). Pitää siis itse kustantaa tuo, jos haluaa tarkistaa tilanteen jo näin varhaisvaiheessa. Ja sentään ihan naapurikunnissa on ultria tarjolla jopa kolmin kappalein. Onneksi tuo, johon olen menossa, maksaa vain 40 e. Mutta rahaa sekin on, ja mielestäni ei ole kansalaisten tasa-arvoista kohtelua erilainen käytäntö kuntien sisällä (vai onko se isoa kaupunkia ympäröivien pienten kuntien tapa kalastella uusia asukkaita tässä elämänvaiheessa)?? Onneksi tilanne tulee parin vuoden sisällä muuttumaan, kun useammat ultraukset tulevat pakollisiksi kaikille kunnille ihan lain myötä. Ehkä sitten seuraavan vaavin kanssa.. jos vielä täällä silloin asustelemme. :-)

Tänään on tasan 9+0 täynnä!

5 kommenttia:

Istuallaan kirjoitti...

Mulla on ensimmäinen neuvola-käynti 19.10, jonka jälkeen katotaan muita aikoja (ultrat mm.) Ja kyllä, taitaapi vaikuttaa aika paljon se missä asuu, että saa noita palveluita paremmin. Minä olin ihan lääpälläni tähän terveydenhoitajaan joka minun puheluun vastasi ja kertoili tosi oma-alotteisesti että mitä tässä lähi aikoina tapahtuu. Informaatio paketti sisälsi kyselyitä äitille ja isille, seuloista ja tutkimuksista kertovat esitteet, informaatiota mitä palveluiden suhteen tapahtuu milläkin viikolla ja ruoka-aineista pieni opas. Isän kanssa täpinöissään niitä lueskeltu ja jatkettu pesän etsintää.

Onnellisia kokemuksia ultra-kokeisiin!!

juuri kirjoitti...

*kadekadekade* kun minäkin olisin halunut etenkin noissa ruoka-asioissa jonkinlaista opastusta, kun en syö lihaa ja huolestuttaa riittävä proteiinin ja vitamiinien saanti. Mutta ei mitään. Ehkä sitten neuvolassa, mutta eikös sitten ala olla jo pikkasen myöhäistä. :-/ murr

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä tuo 40 euron ultra kuulostaa ihan kohtuuhintaiselta. Itse pulitin 80 euroa alkuraskauden ultrasta, kun oli pieniä ongelmia ja halusin tarkistaa raskauden tilan ennen työmatkaa. Meillä saa täällä kaksi ultraa kunnan puolesta sitten myöhemmin. Luulen, että sydänäänet täytyy vielä käydä varmistamassa ennen sitä...

Olen itsekin miettinyt lähinnä proteiinien saantia, kun en myöskään syö lihaa (maitotuotteita ja munia kyllä). Ennen söin reiluja määriä raejuustoa, mutta sehän on tuorejuusto, eikä siten suositeltava, vaikka kotimaista olisikin. Olen nyt sitten lisännyt maidon juontia erilaisten smoothien muodossa sekä papujen ja linssien määrää. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä/reseptejä tähän, niin niitä kuulisin itsekin mielellään :)

juuri kirjoitti...

Hei 8 viikko menossa,
onhan tuo 40e kohtuullinen hinta, mutta silti säästäisi senkin, jos esim. jossain lähikunnassa asuisi.

Minulle sanoi juuri neuvolassa se täti, että saa syödä fetaa ja raejuustoa (etenkin kotimaisia). Kai se listeriariski on pienempi kuin riski siitä, että ei saisi tarpeeksi proteiinia/vitamiineja jne. Eli ostin heti samantien näitä 'kiellettyjä' tuotteita. :-) Niin ja tofua vielä kaveriksi.

Käytätkö soijaa, esim. soijarouhetta? Sehän on kovin proteiinipitoista.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen sitä vaan synnytettiin lapsia ihan ilman ultraääniä. Eiköhän se mukula siellä kasva ihan yhtälailla kuvauksilla tai ilman. Itse en raskauksieni aikani koskaan edes harkinnut ylimääräisiä kuvauksia tai mitään, ja kolme tervettä last aolen synnyttänyt. Silloi n oli tietysti 80-luku, mutta silti tuntuu vähän naurettavilta nämä nykyäitien hössötykset. Kyllä sitä luonnostaan osaa syödä, liikkua ja olla muutenkin suunnilleen oikein. Jos sattuu, tai tuntuu pahalta, ei pidä tehdä ja niin edelleen.