perjantai 19. lokakuuta 2007

neuvolalääkäri

Eilen oli siis se kauan odotettu (ja pelätty) neuvolalääkäri. Ensin kuitenkin poikkesin terveydenhoitajan luokse. Pissanäyte oli puhdas ja vertakin saatiin otettua tällä kertaa (viimeksihän suonet menivät tukkoon ja kieltäytyivät yhteistyöstä). Paino oli noussut 576 g /viikko :-o. Öh, kyllähän minä ihan hyvin olen syönyt, mutta että noin hyvin!! Ja tämän siitä saa, kun on karkki- ja limsalakossa, ja sen kaljanlipittämisenkin on joutunut jättämään pois. Heti se painossa näkyy - ylöspäin mennään. (nyt täytyy vain uskoa, että se edellisenä iltana syömä tuhti ateria oli vielä suolistossa nostamassa painoa).

Sitten olikin aika siirtyä sinne neuvolalääkärin puolelle. Visiitti oli aika nopea, mutta kaikki oli kunnossa. Kohtu tuntui pinkeältä (?) . Ensin lääkäri kysyi, että vastaako varmasti viikkoja, siis kai tarkoitti, että onko hedelmöitysajankohta aivan varma. Ilmeisesti tuntui liian pinkeältä. Mutta sitten kuitenkin jo perui sanomisiaan ja totesi, että vastaa viikkoja. ??? Ota tuosta nyt selvää. Papa-näytekin tuli viimeinkin otettua (täytyy hieman häveten myöntää, että minulta ei tähän ikään mennessä ole otettu vielä kertaakaan). Itse näytteenotto ei tuntunut oikeastaan missään. Ainoastaan se levitin - tai mikä lieneekään - oli hieman epämiellyttävä. Eli sekin huoli viimeinkin pois mielenpäältä. Lopuksi oli visiitin kohokohta eli sydänäänien kuuntelu. 160 posotti Mukula menemään, ja hyvältä kuulosti lääkärin mielestä. Minusta puolestani kuulosti ihan kuin joku olisi huohottanut mahassani. :-D On se hassua.

Ainiin, minun pulssini oli 121. Onhan se normaalistikin aina korkea (~90), mutta nyt taisi erityisesti jännittää. Tai sitten se oli vain se ylämäki, jonka olin juuri polkenut ylös saapuessani neuvolaan.

juuri + mukula 12+3

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huuu, minulla eka neuvolalääkäri edessä ensi keskiviikkona. Sydänäänien vuoksi odotan kovasti, muuten en odota mitenkään innolla. Papassa kävin viimeksi kesällä etukäteen raskautta ajatellen, joten sitä ei onneksi tarvitse miettiä.

Hyvää viikonloppua! :)

juuri kirjoitti...

Ei kai se sorkkiminen koskaan oikein hauskaa ole. :-) Mutta onneksi noiden sydänäänien kuulemisen ansiosta on jotain kivaakin tiedossa. Toivottavasti on mukava lääkäri!

Hauskaa viikonloppua teillekin!