keskiviikko 14. marraskuuta 2007

aijai

Pieniä poksuja taas mahassa. Kuuluisiko niiden vaihtaa paikkaa välillä, kun tuntui eilen ja tänään taas samassa paikassa, oikealla alhaalla. Eikös peipi ole vielä niin pieni, että sen pitäisi mahtua kääntymään helposti ja potkiskella siis eri paikkoja. Mitähän tämä on.. :-D (äsken tuntui kolme ihan peräkkäin ja rytmissä, poks - poks - poks)

Vaivojakin on ilmaantunut raskauden myötä. Tai sanotaan ensinnä raskauden hyviä puolia ja aletaan sitten vasta valittaa. Nimittäin hyvänä asiana on se, että vastustuskyky on tainnut parantua. Minulla ei nimittäin ole ollut flunssaa koko raskauden keston aikana (koputtaa puuta), vaikka ihan alkuvaiheessa miehellä oli kova flunssa ei se minuun tarttunut. Voikohan tämä liittyä raskauteen, vai onko vain käynyt hyvä tuuri.

Ja sitten niitä huonoja puolia. Olen kokeillut jo ummetusta, närästystä ja selkäsärkyä. Ostin eilen närästystabletteja. Taisi auttaa, kun ennen nukkumaanmenoa otin yhden. Pitäisi kai hieman karsia mausteista ruokaa ja happamia tuotteita. Mutta mitä sitä sitten syö?? Ummetus on parempaan suuntaa, kiitos vain kysymästä. Ja ei siitä sen enempää (ostin eilen pussillisen luumuja välttääkseni saman toistumasta). Ja sitten tämä selkäsärky. Alaselkää särkee niin penteleesti. Istuessa ei ole hyvä, maatessa ei ole hyvä. Ainoastaan kävellessä on hyvä, mutta eihän sitä jatkuvasti voi kävelläkään. Varsinkin kun pitäisi saada koneen ääressä hommia tehtyä! Tilasin tukivyön, tullee ensi viikolla. Toivottavasti siitä on apua. Auttaako tähän mikään muu?!? Vähän myöhäistä nyt alkaa treenata selkä- ja vatsalihaksia, mutta jotain venyttelyä voisi kokeilla. Onko hyviä vinkkejä?

Mutta nyt nukkumaan, pitää opettaa mukulalle edes jonkinlaista rytmiä.

ps: miksi muuten poksut tuntuvat vasta näin illalla?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa vaiheessa liikkeet tuntuvat parhaiten yleensä levossa eli juuri silloin kun itse alkaa pitkällee tai on muuten hissukseen, juuri ilta aikaan. Varmasti se teidänkin pikkuinen liikkuu vimmatusti ja potkii minne sattuu, mutta istukan paikka yms. sotkee liikkeitä, kun ne tuossa vaiheessa on veilä sen verran hentoja, Edes joka päivä ei liikkeitä vältäämättä vielä tunne. Lopummalla raskautta vauvan kasvaessa liikkeetkin voimistuu ja muuttuvat jokapäiväisiksi. :)

Närästys ja kivut saattavat ns. aaltoilla, että välillä ne on voimakkaampia ja välillä helpottavat, ainakin minulla on niin. Varmasti tukivyö helpottaa vaivoja, kunhan tulee, koska raskaus kuitenkin muuttaa selkärangan asentoa. Närästykseen ei ole oikein muuta keinoa kuin seurata, että milloin ja minkä ruuan tai sitten syömättömyyden seurauksena vaiva iskee ja ottaa närästyslääkettä, jos se sekään aina jeesaa. Itselläni pahimpaan aikaan sain syödä mitä vain tai olla syömättä niin aina närästi, eikä edes tabut aina jeesanneet.

Nii ja voi raskaus myös vaikuttaa sairastamiseenkin, että flunssat ei niin tartu. Ensimmäisen kohdalla en ollut juurikaan kipeänä, mutta tämän toisen kanssa olen melkein koko syksyn jonkinlaista flunssaa potenut. Mutta tavan flunssasta ja nuhasta ei yleensä ole onneksi mitään vaaraa vauvalle.

Toivon mukaan tästä olisi jotain apua sinulle, eikä olisi vain "paasausta". ;) Toivotaan, että vaivat helpottavat, edes vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla käytännössä kaikki selkäkivut hävisivät Anitan raskaustukivyön käyttöönoton jälkeen. Tukivöissä on tosi paljon eroja. Ostin aluksi jonkun toisen tukivyön, josta ei ollut mitään apua. En tiedä, minkä tukivyön tilasit, mutta jos ei toimi, kokeile Anitan. Ne maksavat ihan sikana (yli 40 eur), mutta omani (itse asiassa kolme kappalettaa....) olen huutanut huuto.netistä käytettynä noin kympin hintaan ja toimivat ihan yhtä hyvin kuin uudetkin. Jos Anitaan päädyt, osta riittävän pieni koko. Itse käytän normaalisti M- ja L-koon vaatteita, mutta tukivyöstä sopiva koko minulle on S. Toivottavasti vaivat helpottavat!

juuri kirjoitti...

Kiitos kommenteista sari ja tiitu. Ei ollut mitään 'paasausta' tuo kommenttisi sari. Tiedän, että ruoka-aikoja, ruoan määrää ja laatua tulisi hieman säätää paremmin kohdilleen (kiskaisen myöhään illalla paljon sapuskaa), mutta minkäs sitä tavoilleen mahtaa. :-) Lisäksi remonttikuviot sotkevat aikatauluja, ja epäterveellistä ruokaa on tullut syötyä hieman normaalia enemmän. Onneksi tuo närästys ei ainakaan vielä ole ollut kovin pahaa.. vaikkakin sen pitäisi kai alkaa vasta hieman myöhemmässä vaiheessa. :-/

Ja tiitu, alkoi hieman huolestuttaa tuo mitä kirjoitit. Minä nimittäin tilasin carriwell-merkkisen tukivyön juurikin sen vuoksi, että se oli paljonpaljon tuota anitaa halvempi (13,40). Katselin kyllä huuto.netistä noita anita-vöitäkin, mutta kun en oikein mistään löytänyt, että mitä kokoja niissä S/M/L vastaa niin tilasin sitten tuon carriwellin. Mullakin on vaatekoko jotain M (välillä menee jotkut S-koot), joten tuo anitan S voisi sitten olla mulle passeli. Kiitos avusta!

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt turhaan vielä huolestu. Ensimmäinen vyöni ei ollut Carriwell - voihan olla, että sekin on ihan hyvä. Anitan kokotaulukon löydät esim. Bebesin sivuilta osoitteesta http://www.bebes.fi/kokotaulukko/anita.html
Sinulle passeli koko olisi todennäköisesti S tai XS. Ja voithan koittaa huutaa huuto.netistä joka tapauksessa Anitan vyön. Itse totesin aika nopeasti haluavani useamman vyön, kun niitä täytyy kuitenkin pestäkin aina silloin tällöin. Ja kolme niitä tosiaan olen hankkinut ja ollut sekä merkkiin että määrään tosi tyytyväinen.