keskiviikko 21. marraskuuta 2007

huoh

Ei sitten mennyt ihan kivuttomasti tuo neuvolan vaihto. En tiedä miten muualla, mutta täällä ainakin on sellainen systeemi, että neuvolaan voi soittaa aikavälillä 12-13. Aloittelin sitten siinä 12 jälkeen. Varattua! Jatkoin soittamista noin 10 minuttiia. Ei mitään. Noin 10 min. tauko. jnejne. Ja kaikkein ärsyttävintä oli se, että kun kohde tuuttaa varattua niin yhteys katkeaa (en tiedä onko kännykkäni ominaisuus vai mistä johtuu), joten ei voi jäädä langoille roikkumaan ja odottelemaan vuoroaan, vaan pitää aina uudelleen kaivella luettelosta 'neuvola' ja painaa vihreää luuria. Siis uudestaan ja uudestaan.

Näin jatkoin siis siihen asti, kunnes tajusin, että onhan minulla lankapuhelinkin käytössäni. Yliopistolla työhuoneessani on nimittäin puhelin, jota en kylläkään koskaan käytä, koska sillä voi soittaa ainoastaan paikallispuheluita. Mutta tämähän on sellainen! Ei muuta kuin luuri käteen ja soittamaan. Kai sitä nostalgista tuut-tuut-tuut -ääntä kuuntelin ainakin 10 minuttia, kunnes lopulta noin 3 minuuttia vaille yksi pääsin läpi. Mahtavaa!

Mutta vielä mitä. Ilmeisesti neuvolassa on kovin kiireistä sillä seuraavaa aikaa ei herunut. Menin nimittäin pöljyyksissäni paljastamaan, että minulla on ensi tiistaina rakenneultra, johon täti totesi, että soittele sen jälkeen uudelleen, että tiedetään vastaako laskettuja viikkoja. En minä tiedä, mitä sillä on minkään kanssa tekemistä ja tähän asti on vastannut hyvin, ja hedelmöitysajankohtakin on melkolailla varma, joten jos ei vastaan laskettuja viikkoja niin sittenhän se vain tarkoittaa, että jokin on vialla. Käsittääkseni?? Mutta nyt siis odotellaan tiistaita ja sitten aloitetaan soitteluruljanssi uudelleen. Seuraava neuvola-aika voi mennä pitkästi joulukuun lopulle, ellei jopa tammikuun puolelle, 'kun on nämä joulupyhätkin tässä välissä'.

Että näin täällä! Murr!

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Olisin itse voinut kirjoittaa samat sanat!Kyllä muakin jurppi kun komennettiin soittamaan rakenneultran jälkeen vaikka aiemmin ohjeistettiin varaamaan neuvola-aika kun ultran ajankohta on tiedossa. Syyksi hoitsu sanoi, että "eihän me tiedetä mitä seurata" jos ajan olisi ennen ultraa varannut. Siis että täh ajattelin mielessäni, eikö neuvolassa seurata äitin ja vauvan vointia?!? Murr murr!

juuri kirjoitti...

Tuli itselle vähän sellainen olo, että ne ei vain halua varata turhia aikoja, jos vaikka ultrassa sattuisikin paljastumaan jotain kamalaa, ja raskaus pitäisi keskeyttää tms. Ainakin täällä kun tuo on ainoa kunnan tarjoama ultra eli periaatteessa vasta ensimmäinen kerta kun sikiötä pääsee näkemään.

Tuohon seuraavaan postaukseeni jo kirjoitinkin, mutta sain sen seuraavan ajan vasta tammikuulle. Että näin täällä äitin ja vauvan vointia seurataan! Mietin, että voinkohan itse alkaa ottaa jotain rautatabletteja, kun tuohon mennessä hemoglobiini on varmaan pudonnut jo maanrajaan. Ainankin nyt jo tuntuu, että vain väsyttää, eikä jaksa yhtään mitään. Huoh!