tiistai 18. maaliskuuta 2008

yökyöpeli

Täällä taas valvotaan. Viime yönä meni puoli viiteen. Nyt kello on vasta pikkasen päälle puolen yön. Saa nähdä miten pitkään tänä yönä kukutaan.

Viime perjantaina oli neuvolakäynti. Se oli aika pikainen käväisy, mutta kaikki oli hyvin. Tällä kertaa ei virtsassakaan ollut proteiinia ja verenpaine oli ok. Hemoglobiinia ei mitattu (en ole syönyt rautatabletteja, mutta älkää kertoko kenellekään). Peipin sydänäänet kuuluivat hyvin ja neuvolantädin arvion mukaan se köllöttelee nätisti pää alaspäin ja pylly/selkä jossain napani paikkeilla. Varpaat on kai sitten tuolla oikean kyljen alla, minne edelleenkin pistää ikävästi.

Uutena oireena minulla on sormien kipeytyminen. Ei ne mielestäni kovasti turvoksissa ole olleet (vaikkakin otin kyllä jo sormuksen pois). Mutta aamulla kun herää, on sormet kipeät (tai pikemminkin jäykät) ja niitä pitää hieman verrytellä ja koukistella. Aika äkkiä se jäykkyys sitten häviää ja esim. näppiksen kanssa ei vielä ole ollut ongelmia. Kummallisia vaivoja. Ranteet eivät enää ole olleet niin kipeät, eli on nyt sitten siirtynyt vaivat noihin sorminiveliin.

Ainiin, tuosta neuvolakäynnistä vielä. Itseäni hieman huolestuttaa, kun paino on edelleen vain pudonnut. Nyt on 69,2 kg eli pudonnut 100g edellisestä neuvolakäynnistä. Lisäksi sf-mitta on kasvanut vain 0,5 cm (mikä menee jo kevyesti virhearvioiden sisällekin) edellisestä, ollen nyt 30 cm. Tuo alkaa olla keskikäyrän paikkeilla, joten mitään huolta ei vielä ole, mutta selvää laskusuhdannetta on kyllä ollut havaittavissa. Enkö siis syö tarpeeksi? On kyllä niin, että ei ole ollut oikein nälkä viime aikoina. Mutta jos ei nälätä, niin pitäisikö sitä kuitenkin vain tankata. Ja hedelmiä ja salaattia on kyllä tullut syötyä paljonkin, mutta ne eivät varmaan kovasti lihota. Normaalisti olisin tyytyväinen, mutta nyt huolettaa, että saako Mukula tarpeeksi ravintoa?

juuri + mukula 34 tasan!

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Moikka! Tutun kuuloisia ajatuksia kirjoitat. Unet on meikäläiselläkin vähän kehnolla tolalla ja sormet jäykkäilee. Joku viisas mulle kerran sanoi, että vauva kyllä ottaa kaiken tarvitsemansa ravinnon, söipä äiti sitten täydellisen lautasmallin mukaan tai ei.

:o) Nokkonen

Anonyymi kirjoitti...

Juu, vauva kyllä pitää huolen itsestään ja ottaa kyllä tarvitsemansa, joten painon putoaminen ja raudan syömättä jättäminen ei vauvalle haittaa tee. Jo s haittaa siitä on niin sen kyllä sitten kärsii omissa nahoissaan. ;)

Tuskin tuo painon putoaminen näin pitkällä mitään haittaa tuo, ei tuonut minullakaan vaikka minulla paino putosi melkein koko raskauden ajan. Taisi lopulta tulla kilo lisää lähtöpainoon ja tyttö oli syntyessään ihan normaali kokoinen. Joten eiköhän se teidänkin vaavi jaksele hyvin ja varmaan teki hyvää noille sun verenpaineille yms, ettei painoa ole lisää tullu. Uskoisin näin. :)

Inka kirjoitti...

Haa, täällä kohtalotoveri. Olin just tänään kontrolliultrassa laskusuhdanteisen sf-mitan vuoksi (viimeksi rv 35 29cm) ja vatsan pienuudesta jankkaa puoli maailmaa. Edellisessä raskaudessa tilanne oli just sama ja mulla ei tullu vikan kuukauden aikana painoa lainkaan. Tuloksena oli tuolloin tismalleen keskiarvokokoinen vauva rv 40+1, joten yritän uskoa, et samoin käy tälläkin kertaa. Yritähän säkin! :)

Niin, kontrolliultrassa mulla kyllä ny todettiin, et lapsivettä on niukahkosti - mut et mitään syytä huoleen ei ainakaan toistaiseksi pitäis olla.

Tsemppiä sulle!

juuri kirjoitti...

Kiitos kannustavista kommenteista. Ei se neuvolan tätikään mitenkään huolestunut tuosta painosta ollut. Itse vain aloin miettiä hommaa, ja etenkin, kun olen kasvissyöjä, että onko kaikki kunnossa. Mutta tuli kyllä parempi mieli noista teidän kommenteista. Kiitos!