perjantai 11. tammikuuta 2008

aktivisaatio

Noniin, kävin juttelemassa työantajan kanssa, jonka ensimmäinen reaktio oli, että kyllä se minun työurani nyt tähän katkeaa, tai siis kesäkuun loppuun, mihin saakka työsoppari on voimassa. Tähän minä vain totesin, että äitiysloma ei ole mikään peruste työsuhteen katkaisemiselle, mutta en jaksanut enempää inttää asiasta. Pomo aikoi selvitellä asiaa. Myöhemmin tulikin maili, että työsuhde jatkuu normaalisti myös äitiysloman ajan. Jei!

Pieniä mutkia matkaan tuli myös kelan kanssa. Neuvolassa täti sanoi ihan selvästi, että todistus raskaudesta toimitetaan työnantajalle, joka toimittaa sen sitten kelalle (jos muistaa). Noh, minähän tietenkin jätin sen paperin työnantajalle ja suunnistin kelaan. Missä ne sanoivat, että paperi olisikin pitänyt tuoda sinne. Miten voi olla näinkin yksinkertainen asia, ja silti kukaan ei oikein tunnu tietävän, miten toimia. Varmistin vielä mieheltäni, joka oli mukana neuvolakäynnillä, ja hän vahvisti, että neuvolantäti todellakin neuvoi antamaan sen paperin työnantajalle. Eli ei mennyt vielä äitiyspakkaustilaukseni eteenpäin. Onneksi saan paperin jo heti huomenna ja pistän menemään kelalle, joten parin viikon päästä saanemme noutaa paketin postista. :-)

Miehen piti tänään hoidella vakuutusasiaa, mutta en tiedä pääsikö hän puusta pitkälle. No, joka tapauksessa homma on ollut jo ainakin vähäisellä edistymisellä.

Niin, ja olin muuten ehkä kuitenkin väärässä siinä, että vauvalta loppuvat vaatteet kesken. Se ei ihan pidä paikkaansa sillä bodeja taitaa kohta olla jo ihan liikaakin. Niitä on jotenkin vain niin helppo ostaa. Tajusin myös samalla, että olen itse melko usein antanut vastasyntyneille lahjaksi juurikin bodeja. Ei ole kumma, että niitä löytää hyväkuntoisina kirppareilta hyvinkin helpolla. Mutta tiedoksi siis kaikille, älkää pliis tuoko meille bodeja sitten lahjaksi. :-)

No niin, tuo siis johdantona sille, että tein tänään myös muutamia vaatehankintoja. Kirpparilta body 0,50 e, potkuhousut + paita 4,50 euroa, Kodin Ykkösestä valkoisia harsoja 12 kpl paketti 11,90 e (siskoni vinkkasi, että nämä ovat halvimpia, mitä hän on onnistunut löytämään). Tähän asti menikin vielä ihan hyvin, mutta sitten erehdyin Lindexille, mistä mukaan tarttui BODY 7,95 e, housut 7,95 e ja puku (lieneekö joku yöpuku) 11,95 e. Tuota rahan tuhlausta selittänee se, että luulin tuotteiden olevan tarjouksessa, mutta vasta kassalla vasta selvisikin, että mikään noista ei ollut halvemmalla hinnalla. Alennetut vaatteet oli kuulemma merkitty jollain tarralla tms., vaikka rekkien yläpuolella killuneet isot ale-laput antoivat ymmärtää, että kaikki sen alueen vaatteet kuuluvat alennuksen piiriin. Pah, asiakkaan huijaamista! En kuitenkaan pyörtänyt ostopäätöstäni enää tässä vaiheessa, ja vaatteet lähtivät mukaani.

Hahtuvalankaakin yritin ostaa, mutta loppuhan se oli. Pistin varaukseen, mutta harmikseni tulossa on vain erä valkoista lankaa. Olisin halunnut lisää ruskeaa, joista minulla on tällä hetkellä kahdet pöksyt vaiheessa. Toisista puuttuu lahkeet ja toisia aloitin eilen, eikä taida lanka riittää niiden loppuun saattamiseen. Pitääkö jatkaa valkoisella?

Eli loppujen lopuksi ihan hyvä päivä ollut tänään!

juuri + mukula 24+3

ps:ainiin, eilen aiheutti harmaita hiuksia sairaalan esitietolomakkeen täyttäminen, mutta siitä ehkä lisää ensi kerralla.

Ei kommentteja: