tiistai 22. tammikuuta 2008

huono äiti?

Kurjaa, kun välillä tulee sellainen huonouden tunne, kun ei esim. kysyttäessä yhtäkkiä muistakaan, millä viikolla ja millä päivällä tämä raskaus nyt olikaan menossa. Ja taannoin siskoni kauhisteli sitä, että en ollut Vau'kirjan sivuille tehnyt mitään merkintöjä 'kun ei niitä sitten enää muista'. No, enpä kyllä kertonut tästä blogista.

Niin, ja vauvalle hankittuja (niitä sentään jo on) vaatteita, lakanoita, vaippoja ja rättejäkään en ole vielä pessyt.. en ole vielä oikein päättänyt, että missä niiden säilytyspaikka tulee olemaan.
Ja sänky ja vaunutkin puuttuvat vielä. Puhumattakaan kaikesta pikku tilpehööristä, mitä tarvii (tutteja, pulloja, liivinsuojuksia, jne.). Ainiin, ja myös synnytykseen kai pitäisi jo valmistautua. Siskoni neuvoi tutustumaan johonkin www-sivuun 'kun näitä asioita kannattaa miettiä jo etukäteen', jonka osoitteen kyllä jo unohdin. Kävin minä youtubessa katsomassa synnytysvideoita. Sitä varten piti oikein hankkia tunnukset sinne, kun ovat K-18 materiaalia suurin osa. :-D Vesisynnytys näytti kivalta, mutta sitä ei kuulemma täällä harrasteta. Pah!

Nimikin on vielä päättämättä, vaikka usein miehen kanssa ennen nukahtamista pallotellaan erilaisilla ajatuksilla. Appiukkokin oli eräänä unettomana yönään listannut hyviä (?) vaihtoehtoja, joukossa taisi olla Darja, Siiri, Wäinö, jne, joista nyt mikään ei oikein kolahtanut. :-) Sori vaan!

Ja harmittaa, kun en ole onnistunut kotikotoani löytämään minulla aikoinaan käytössä ollutta äitiyspakkauksen makuupussia. Se on sellainen tummanruskea, isoilla valko-oransseilla kukilla kuvitettuna, ja sisäpuoli on muistaakseni tummankeltainen. Aivan ihana siis. Sattuuko joku törmänneen netissä tällaisen kuvaan edes?


juuri + mukula tasan 26 (piti tarkistaa tuosta tickeristä)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osta tutit ja pullot vasta kun niitä tarvitset. Ettei sitten turhaan tule kaapin täytettä. Mulla vasta neljäs lapsi on suostunut tuttia syömään ja ainoastaan yhdellä olen tarvinnut pulloja enemmän kuin sen yhden, joka tuli äitiyspakkauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole meilläkään kaikki tavarat vielä kasassa ja vaatteet yms ajattelin pestä sitten kun pääsen äitiyslomalle. Synnytystä ainakaan tässä vaiheessa en aio suunnitella. Mulla on kuitenkin sellainen tuntuma ettei se ole loppujen lopuksi käsissäni tai päätettävissäni. Nimeä ei ole päätetty eikä sen puoleen kummejakaan. Kukin tavallaan eikä uskota niitä raskauden ammattilaisia, eihän;)

juuri kirjoitti...

Minullakin menee yleensä ihan hyvin siihen asti, kunnes juttelen siskoni kanssa. Ei ole tapaamista ilman neuvolakorttien vertailua, hyvien www-sivujen neuvomista, 'joko olette ostaneet'-kysymyksiä jne. Hänestä tuli raskauden ammattilainen 1 beibin jälkeen. Huoh! Onneksi lähipiirissä on myös näitä hieman järjellisempiä lapsiperheitä. :-)

Tukholman tyttö kirjoitti...

Kyllä mun käsittääkseni Suomessa saa vesisynnyttää. Täällä Ruotsissa nimenomaan mainittiin valmennuksessa, että Suomessa saa synnyttää vedessä mutta Ruotsissa ei. Teidän pitää varmaan vaan ottaa selvää missä synnytyssairaaloissa tämä on mahdollista vai onko kaikissa?