tiistai 1. tammikuuta 2008

Tänä vuonna se putkahtaa maailmaan

Uusi vuosi 2008 on myös samalla lapseni syntymävuosi. Luulen, että tästä on kehkeytymässä jännittävä ja kokemusrikas vuosi. :-)

Olen miettinyt pikku potkurin potkuja. Pitäisikö ne oikeasti tuntua napakoilta potkuilta ja välillä käydä jopa kipeää, sillä minulla tuntuu edelleenkin vain kuplinnalta ja jonkinlaiselta sykkimiseltä ja töytäilyltä. Usein tuntuu peräkkäin säännöllinen samanlainen tönäisy yhteen kohtaan, onko kyseessä nyt se hikka ja voiko Mukulalla oikeasti olla joka päivä hikka. Vai harjoitteleeko se jotain tiettyä kuviota. Vänkää on myös se, että Mukula oikeasti noudattaa Vau'kirjan neuvoa siitä, että potkuharjoitukset pitää aloittaa juuri silloin kun minä yritän käydä nukkumaan. Mutta se ei haittaa yhtään, sillä sängyssä peiton alla juuri ennen nukahtamista on kaikkein parasta keskittyä Mukulan signaaleihin. (voisi muuten opettaa sille morsetusta)

Selkä on ollut kipeä. Aamulla lepäämisen jälkeen yleensä vähän parempi, mutta kipeytyy jälleen iltaa kohden niin, että hyvää istuma-asentoa on vaikea löytää. Toivottavasti ei tästä paljon pahene, sillä sitten alkaa jumittaa jo kunnolla.

Ostin huuto.netistä kestovaippoja. Nyt pitäisi tutustua niihin ja opetella käyttämään. Kuinkahan paljon niitä tarvii?

juuri + mukula tasan 23

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kyllä ihan oikeanlaisilta potkuilta nuo sinun töytäisyt :) Ja hikkaa voi todellakin olla jo tosi aikaisin. Meillä näkyi yhden vauvan kanssa hikka jo ekassa ultrassa.
Onnea odotukseesi!

Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisia vaippoja ostit? Raskausaikana olin ihan hukassa kestovaippaviidakossa. Hankimmekin alkuun kokeiltavaksi vinon pinon erilaisia kestovaippoja, suurimman osan käytettynä huuto.netistä: sisävaippoja (sekä itse tehtyjä että valmiita), taskuvaippoja, kuorivaippoja, lisäimuja, all-in-oneja, harsoja sekä kudoimme hahtuvavillahousuja. Kolmen viikon kokemuksella kaikkein toimivin ratkaisu ovat harsot lisäimulla ja kuoreksi hahtuvavillahousut. Mies ei suostu muita käyttämään, mutta minä välillä koetan testailla noita muitakin, koska olen ymmärtänyt, että isommalla (liikkuvammalla) vauvalla harsot eivät välttämättä enää toimi yhtä hyvin ja silloin pitäisi keksiä joku toinen ratkaisu. Lisäimuina meillä on tällä hetkellä vanhoista froteepyyhkeistä itse ommeltuja imuja.
Minä siis suosittelen hankkimaan runsaasti harsoja (niidenkin imutehoissa on muuten paljon eroja, Ruskovillan harsot ainakin ovat hyviä), lisäimuja ja hahtuvavillahousuja (joita on siis helppo neuloa itsekin). Harsoissa on sekin etu, että ne kuivuvat nopeasti, kun taas sisävaippojen kuivuminen kestää keskimäärin aika pitkään ja niitä tarvitaan siksi enemmän kuin harsoja.