perjantai 4. tammikuuta 2008

Uusi neuvola

Tänään oli (viimeinkin) ensimmäinen käynti uudessa neuvolassa. Ihan mukavahan se uusikin neuvolan täti oli, joten turhaan jännitin vaihtoa. Pissanäyte oli ok ja sydänäänet kuuluivat noin 140 paikkeilla. Paino on saavuttanut pelottavan lukeman 66,6 - ties mikä Damien tuolta on syntymässä. Lisäystä on siis tullut jo noin 5,6 kiloa lähtölukemiin. Ei se täti kyllä ainakaan mitään maininnut, että tuo olisi mitenkään liikaa. Ja ainahan sitä voi vähän syyttää joulua ja tätä kylmää pakkasilmaa, jonka vuoksi vaatettakin oli hieman enemmän päällä edellisiin mittauksiin verrattuna. :-)

Ainoa negatiivinen seikka - joka kyllä olikin jo arvattavissa - oli hemoglobiinin putoaminen. Lukema oli 112 ja rautakuurillehan sitä päästiin. Pillereitä ei saisi ottaa tädin ohjeen mukaan 2h ennen eikä jälkeen ruokailun (netin mukaan 4h) koska useat ruoka-aineet hidastavat raudan imeytymistä, joten paras aika ottaa rauta-annos on yöllä vessakäynnin yhteydessä. Ei kai siinä, vien siis purkin pöntön viereen odottamaan. Kunhan vain ei tulisi joka käynnillä napsaistua pilleriä, kun noita käyntejä taisi viimekin yönä olla kolme.

Ensimmäistä kertaa otettiin myös sf-mitta, joka oli 22cm ja sijoittuu hyvin käyrän sisäpuolelle. Maha on kyllä selvästi pömpsähtänyt viime aikoina. Pitäisi lisätä uusi kuva, sillä tilanne on kyllä huomattavasti muuttunut edellisestä kuvasta. Enää ei tilannetta kyllä pysty piilossakaan pitämään.

Sitten ihan muuhun asiaan, eli Tiitu kyseli kommenttipuolella, että mitä vaippoja olen ostanut.
En vieläkään oikein osaa kaikkia noita nimityksiä kunnolla, mutta yritetään. Tällä hetkellä kasassa on:
  • 2 kpl äitiyspakkauksen vaippoja (vm 05 tai 06 mielestäni) Popolini-merkkisiä ja niissä on se kuorivaippa ja sisävaippa
  • Popolini myöskin ötökkäkuosi kuori ja 2 kpl froteisia sisäosia (kombolino)
  • tirsokas: sisäosa fleeceä, tasku lisäimulle, mutta tässä ei ole mielestäni mitään kosteussulkua (mikä sen nimi sitten on ja tarviiko tähän päälle vielä jotain, aika paksu jo tuollaisenaankin)
  • ihana farkkutyyppinen vaippa, joka on kai TSI. Pintakuiva sisäosa, tasku imulle (tässä ei mitään imua itsessään ole ja päälikangas ei taida olla oikein kosteuspitävä ??
  • jamiina froteevaippa sisätaskulla, ei pintakuiva
  • popolini woolwrap villavaippa, joka vaatii imun
  • 4 kpl imse imuvaippoja (nämä on sellaisia muotoiltuja eli ei mitään taiteltavia harsoja vaan vaipan mallisia)
  • ruskovillan pitkälahkeiset villahousut
  • itse olen tehnyt (melkein jo) kahdet hahtuvahousut ja teen vielä lisääkin, kun saisin jotain tolkkua tuohon kokohommaan. Ensin tuli liian pienet ja nyt taitaa olla sellaista 1-vuotiaan kokoa tulossa. Mielestäni ohjeessa on jotain vikaa.. ?
  • harsoja vino pino ja lisää ostetaan. Nuo on kotoa pengottu eli lienee olleet käytössä jo minun aikanani.. vähintäänkin nuoremmilla sisaruksillani, joten hyvässä imussa taitavat olla. :-)
En tiedä, miten kattava tämä valikoima on ja kootkin ovat vähän mitä sattuu, eli pitää vähän kokeillen lähteä liikenteeseen. Tuntuu melko monimutkaiselta tämä homma. Mutta hahtuvat minuakin kiinnostavat ja värkkään niitä lisää, kunhan pääsen tuosta koko-ongelmasta selvyyteen. Miltä tuo lista kuulostaa, mitkä ovat ihan tarpeettomia ja huonoja ja mitä pitäisi ostaa lisää? Vinkkejä otetaan vastaan. Niin ja kuinka monet niitä hahtuvia kannattaisi olla?

Jepjep, lähden taas maalailemaan. Olohuone etenee pikku hiljaa.

juuri + mukula 23+4

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ota sen raudan kanssa jotain c-vitamiini pitoista, niin se imeytyy paremmin. Itse otan raudan yleensä appelsiinimehun kera, niin molemmat imeytyy silloin parhaiten, vrt. maksalaatikko tai pinaattiletut puolukkahillon kera tai mustaherukat, joissa molemmat tulee samassa paketissa. Myös ruisleipä on hyvä, mutta sitä ei kyllä jaksa jatkuvasti syödä. :)

Ja kyllä tuo 2h riittää väliksi, koska maha on kuitenkin kerennyt sen verran vajua, että imeytyminen on nopeampaa. Itselläni se ainakin toimi niin. Ja suurin oli vältää kahvia ja maitoa yhtäaikaa raudan kanssa. Nyt olen hb:n kohottua ok lukemiin ottanut kaikki yhtäaikaa aamupalalla ja hyvin on arvot pysyneet, vaikka verta tuppaa nuhan vuoksi tulemaan melko usein nenästä.

Hienoa, että uusi neuvola oli ihan mukava, niinhän ne yleensä on, joskin poikkeuksiakin on. Mutta nyt toivottelen hyvää uutta vuotta ja onnellsita odotusta. :)

juuri kirjoitti...

Kiitos neuvoista sari. Tuosta C-vitamiinista se neuvolan tätikin puhui. Pitä ottaa sitten se mehupurkki vessaan yöksi. :-)

Tuntuu, että jatkuvasti saa olla syömässä niin, että on hankalaa löytää sellaista 2h rakoa - tai sitten unohtuu ottaa.

Saako kysellä, että miten alhaalla sulla kävi arvot, ja missä ne nyt ovat? Mulla oli tosiaan pudonnut 139:stä 112:een.

Hyvää uutta vuotta sinnekin!